Vem är vi

Man kan säga så här: Vi är ett gäng helt vanliga, glada människor. Vi är också frisörer som kan vår sak. Vi gör vårt bästa för att vara äkta rakt igenom. Vi tror på människan som helhet. Det yttre och det inre hänger ihop. Det är ibland tungt att vara människa och vi behöver prata av oss. Hos oss vill vi göra gott både på utsidan och insidan. Och som alltid: det stannar mellan oss.

Känn dig varmt välkommen hem till oss!

Vårt team

 • Emma Maris, Founder

  Emma Maris, Founder

  Frisörsyrket har varit mitt drömjobb sedan barnsben och här står jag fortfarande förälskad i mitt yrkesval. Det bästa med jobbet är alla härliga personer och alla intressanta historier man får komma i kontakt med.

Emma Maris, Founder

Emma Maris är ena grundaren till EKTA salon. Hon har jobbat i branschen sedan 2006. Emma är vår empatiska lyssnare som månar om att alla har det bra. Att Emma försjunker sig i förtroliga samtal med sina kunder är inget ovanligt. Och vips är håret succé! Hon gör det bara så lätt att känna sig hemma. Förutom ett gott hjärta tillhör också långa blonda hår till Emmas paradgrenar.

Emmas specialområden: Täta slingarbeten, blonderingar och långa hår.

 • Sara Viklund, Master

  Sara Viklund, Master

  Frisör Jag har alltid varit en kreativ människa. Att kunna kombinera kreativitet, företagsamhet och andra människors upplevelser och historier är drömjobbet för mig

Sara Viklund, Founder (mammaledig)

Sara Viklund är den andra grundaren till EKTA salon. Hon har jobbat i branschen sedan 2011. Sara är vår nyfikna logistiker som gärna slukar information och gärna nördar ner sig i kemin bakom färger och logiken i klippning. Hon är en problemlösare ut i fingerspetsarna och förvandlar de mest hopplösa hår till lättskötta frisyrer. Sara njuter som mest av sitt jobb när hon hittar nya vägar och lösningar, inom allt från att leda teamet till ett utvecklande samtal med kunder.

Saras specialområden: Grafiska färgningar och klippningar, uppsättningar och konsultationer.

 • Sofia Ekholm, Master

  Sofia Ekholm, Master

Sofia Ekholm, Master

Sofia Ekholm har jobbat i skönhetsbranschen sedan 2005. Sofia har ett magnifikt öga för form, färg och problemlösning. Hon är inte bara frisör, hon är också utbildad estenom. Både flink med saxen och kunnig inom inredning. Bästa tipsen för hur man stylar ett hem – eller en frisörsalong – hämtar vi hos henne. Men främst kan man komma för en hållbar frisyr och ett jordnära samtal.

Sofias specialområden: Naturtrogna färgningar, stilhelheter och specialklippningar (hon eliminerar det som våra kunder ofta kallar för “problemhår”).

 • Emma Nordstedt, Senior Stylist

  Emma Nordstedt, Senior Stylist

Emma Nordstedt, Senior Stylist

Emma Nordstedt har jobbat i skönhetsbranschen sen 2014. Hon är bland de flinkaste människorna vi mött. En kvicktänkt och humoristisk kvinna som alla snabbt hittar något gemensamt med. Emma har under sina år i branschen skapat en stadig bas av tekniskt kunnande och vi kan lita på att hon löser de flesta hårproblem. Emma trivs bäst att jobba med ljusa färgningar – antingen slingor eller blonderingar. När hon får göra synliga förändringar njuter hon mest.

Emmas specialområden: Blonderingar, nyanseringar och make-overs.

 • Elin Långnabba, Stylist

  Elin Långnabba, Stylist

Elin Långnabba, Senior Stylist

Elin Långnabba är vårt unga och lovande frisörlöfte. Elin har inte bara en examen, utan två inom loppet av 4 år. Hennes framfart sedan hon blev färdig 2017 har varit fantastisk att följa. Om du är ute efter en växtbaserad och ekologisk metod att ta hand om ditt hår – då har du kommit rätt! Elin är ekofrisören du söker (hon jobbar också med traditionella färger om du föredrar det). Hos Elin möts du alltid av ett varmt mottagande och ett lättsamt humör som lätt smittar av sig.

Elins specialområden: Ekologiska färger, slingor och kontraster.

 • Cassandra Airenne, Stylist

  Cassandra Airenne, Stylist

Cassandra Airenne, Senior Stylist

Globetrottern, Cassandra Airenne, har hittat hem till Österbotten igen. Efter en tid på Nya Zeeland och Norge har Cassandra hunnit samla på sig erfarenheter inom hårbranschen runtom i världens alla hörn. Hon har ett brinnande intresse för branschens alla olika sidor, färgningar och klippningar men även sociala medier och företagsamhet. I sällskap med henne navigerar du lätt mellan dagens trender och hittar något som passar dig och din stil.

Cassandras specialområden: Balayage färgtekniker och sociala medier samt fotografering.